CSOK („szocpol”) Támogatási Összeg kalkulátor

Számolja ki, mennyi támogatásra számíthat!

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) - "Szocpol" olyan vissza nem térítendő állami támogatás, mely új vagy használt lakás vásárlására, meglévő lakás bővítésére vagy új lakás építésére vehető igénybe.


Az igényelhető támogatási összegek kiszámítása a hatályos 16/2016 (II.10.) és 17/2016 (II. 10.) Korm. rendeletekben meghatározott feltételek mellett kerül kalkulálásra.

Támogatási cél

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény – „szocpol” új vagy használt lakás vásárlásra, építésre vagy bővítésre vehető igénybe.

A háztartásban eltartott összes gyermek száma

A háztartásban eltartott összes gyermeket figyelembe kell venni, függetlenül attól, hogy valamelyikük után már igénybe vettek vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatást. Ide kell érteni a terhesség betöltött 24. hetét követően a magzatot vagy ikermagzatot is.

Lakás hasznos alapterülete

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény igénylése esetén a hasznos alapterület legalább 40 m2 lehet, minimális mértéke függ a háztartásban eltartott összes gyermek számától:
 • 1 gyermek esetén: 40 m2
 • 2 gyermek esetén: 50 m2
 • 3 gyermek esetén: 60 m2
 • 4 vagy több gyermek esetén: 70 m2
m2

Támogatásra jogosult gyermek(ek) száma

A háztartásban élő, azon meglévő, eltartott gyermek(ek) számát kérjük megadni, akik:
 • egyedülálló esetén, az igénylővel közös háztartásban élő, vele együtt költöző gyermek(ek),
 • házastársak esetén a házastársakkal közös háztartásban élő, velük együtt költöző közös, valamint a házastársak nem közös gyermek(eik) száma.
 • Élettársak esetén a támogatási összeget a közös és nem közös gyermek(ek) száma alapján megállapított szabályok szerint kell kiszámolni. Kérjük, ebben az esetben keresse fel kiemelt CSOK Pontjainkat, hogy az Önök számára elérhető támogatási összegéről pontos információt kaphassanak. A kalkulátorba megadott gyermek(ek) számánál kérjük, figyeljen a következőkre:
  • Amennyiben a felek közös, és mindkét fél saját gyermeke után igénylik a támogatást, úgy csak az egyik élettárs saját gyerekeinek számát lehet figyelembe venni, azzal, hogy a közös gyermeket szintén csak az egyik igénylőnél lehet figyelembe venni, ahol a gyermekek száma után igényelhető támogatás összege kedvezőbb.
(olyan meglévő gyermek(ek) után is van lehetősége igénybe venni támogatást, aki(k) után korábban vissza nem térítendő lakáscélú támogatást már igényelt, továbbá olyan korábban történt vállalás esetén, azon gyermek(ek) után is, mely(ek)re teljesült a vállalás.)

Vállalt gyermek(ek)

Amennyiben a 10.000.000 Ft támogatási összegű Családi Otthonteremtési Kedvezményt igényli, abban az esetben a meglévő gyermekeinek számától függően, legfeljebb 3 gyermeket vállalhat, minden más esetben a meglévő gyermekeinek számától függetlenül legfeljebb 2 gyermeket vállalhat.

Gyermeket azon fiatal házaspárok vállalhatnak, akik közül a családok otthonteremtési kedvezménye iránti kérelem benyújtásának idopontjában legalább az egyik fél még nem töltötte be a 40. életévét.

Szeretnénk gyermeket vállalniA hirdetésben szereplő Családi Otthonteremtési Kedvezmény Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás. A hirdetésben szereplő hitel a Magyarország Kormánya által nyújtott Családi Otthonteremtési Kedvezmény támogatáshoz kapcsolódik.

Kapcsolódó ajánlatunk

Kérjen segítséget!
Munkatársaink felveszik
Önnel a kapcsolatot!

Név *
E-mail cím *
Telefonszám *

Pl.: +36201234567

jogosult-e
Kérjük, fogadja el az Adatkezelési tájékoztatót *
Adatkezelési tájékoztató
* Kötelező mező
 

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Energiatanusítvány

Szüksége van ingatlana energia-fogyasztásának igazolására? Segítünk!

 • Rendelje meg online
 • Értékbecsléssel együtt olcsóbb

Részletek