Mielőtt külföldre utazna... • Értesítsen minket úti céljáról, így megelőzhetjük bankkártyájának esetleges szükségtelen zárolását a szokatlan külföldi tranzakciók miatt. Utazását bejelentheti jelen online felületen, illetve a TeleBankon keresztül, a +36 1 3344 344 telefonszámon.
 • Kössön utasbiztosítást! A nyaralás alatti balesetek és betegségek éppen elég kellemetlen élménnyel szolgálhatnak, ne tetézze még az ezek miatt fizetendő számlákkal is.
 • Jegyezze fel bankunk elérhetőségeit! Mentse el a bank külföldről hívható elérhetőségeit telefonján, hogy pl. bankkártyája esetleges elvesztése esetén azonnal intézkedhessünk.

TeleBank: +36 1 3344 344

 • Ellenőrizze és aktualizálja a bankunknál megadott elérhetőségeit!Külföldre utazás előtt kérjük, ellenőrizze a banknál megadott elérhetőségi adatainak (különösképpen telefonszámának és elektronikus levélcímének) naprakészségét, változás esetén jelentse be módosuló adatait.
 • Jegyezze fel, hogy mire lesz szüksége, ha külföldről telefonon szeretné sürgős banki ügyeit intézni! (T-PIN kód, aktív TeleBank szolgáltatás)
 • Igényeljen kártyához biztosított SMS szolgáltatást! Biztonsága érdekében SMS-ben értesülhet a bankkártyával és hitelkártyával végzett tranzakciókról, így folyamatosan nyomon követheti számlaegyenlegének alakulását. A szolgáltatásért fizetendő díjat megtalálja a bankszámlacsomagjának megfelelő, illetve a Hitelkártya Hirdetményben.


A bankkártyák külföldi használatáról

 • Miért fordulhat elő, hogy a bank átmenetileg blokkolja a kártyáját külföldi használat esetén?
  Az általános vásárlási szokásoktól feltűnően eltérő, szokatlan tranzakciók esetén amennyiben kollégáink nem tudják telefonon egyeztetni a tranzakciót a kártyabirtokossal, a bank átmenetileg zárolhatja a kártyát, az esetleges visszaélések megelőzése céljából.
 • Mi történik, ha előre értesíti bankját tervezett utazásáról?
  A banki rendszerek az Ön védelmében folyamatosan ellenőrzik a bankkártyás tranzakciókat. Ha tudatja velünk külföldi tartózkodásának tényét, pontosabban tudjuk a munkánkat végezni. Az utazás célját és időtartamát rögzítjük rendszerünkben, ezzel csökkentve a szükségtelen zárolás lehetőségét.
 • A bankkártya/hitelkártya használatával és a felmerülő kockázatokkal kapcsolatban, valamint a biztonságos külföldi kártyahasználatról további hasznos információt az alábbi, MNB által publikált összefoglalókban talál:
  https://www.mnb.hu/letoltes/12-a-bankkartya-hasznalata-1.pdf
  https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/bankkartyak/bankkartya-hasznalat/bankkartyahasznalat-kulfoldon

Kérjük, adja meg adatait!

Adatainak egyeztetése érdekében
munkatársaink felveszik Önnel a
kapcsolatot.**

Név: *
Anyja neve *
Születési idő *

Pl.: 1991-01-01

Telefonszám: *

Pl.: +36701234567

Amennyiben a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. felé bejelentett telefonszámon várhatóan nem lesz elérhető, kérjük, adjon meg másik telefonos elérhetőséget. A banknál megadott elérhetőségeit ellenőrizheti TeleBankon keresztül vagy bármelyik Takarék bankfiókban. 

Úti cél (ország) *
Utazás kezdő dátuma *

Pl.: 2013-08-01

Utazás befejező dátuma *

Pl.: 2013-08-10

Megjegyzés
Adatkezelési hozzájárulás *
Adatkezelési tájékoztató
* Kötelező mező
** Bejelentését ezt követően tekintjük véglegesnek