Főoldal/
Magánszemélyek / Bankszámlák / Csoportos Beszedési Felhatalmazás
Nyomtatási nézet

Csoportos Beszedési Felhatalmazás

Szeretné, ha kényelmesebbé, biztonságosabbá és gyorsabbá tennénk a számlái befizetését? Igényelje Csoportos beszedési szolgáltatásunkat, ezzel megszabadulhat a csekkek befizetésének tortúrájától, a sorban állástól és a felesleges utazgatástól.

Mi a Csoportos beszedési megbízás?

A Csoportos beszedési megbízás egy olyan fizetési mód, amellyel az Ön egyszeri felhatalmazása, és a szolgáltató által a Bankhoz beküldött beszedési megbízás alapján, a bankszámlájáról – amennyiben annak egyenlege lehetővé teszi – automatikusan kiegyenlítésre kerül az Ön fizetési kötelezettsége.

Milyen szolgáltatók részére lehet felhatalmazást csoportos beszedési megbízás teljesítéséhez megadni?
A beszedő lehet bármilyen szolgáltatás nyújtója (pl. közműszolgáltató vállalat, biztosító, lízingcég, önkormányzat stb.).


Miért előnyös ez Önnek?
A Csoportos beszedés egy olyan kényelmi szolgáltatás, melynek segítségével Ön időt és fáradságot spórolhat meg: nem kell egy hónapban többször is postára járnia, hiszen a különböző szolgáltatások utáni fizetések teljesítése automatizált. Azonkívül, hogy Ön időt és fáradságot takarít meg a szolgáltatás igénybevételével, a megbízás költséghatékonyság szempontjából sem elhanyagolható, hiszen a többszöri postára járás és az ehhez kapcsolódó többszöri készpénzfelvétel jóval magasabb költséggel jár, mint ez az egyszerű megbízás.


Hogyan igényelhető?
Ahhoz, hogy igénybe vehesse szolgáltatásunkat, Önnek mindössze egy, a Takarék Kereskedelmi Banknál vezetett bankszámlára van szüksége, illetve felhatalmazást kell adnia az adott szolgáltató javára, hogy a Takarék Kereskedelmi Bank teljesíthesse a beszedő követelését, megfelelő fedezet rendelkezésre állása esetén. Amennyiben már rendelkezik Takarék Bankszámlával, a Felhatalmazás megadását megteheti bármely Takarék Kereskedelmi Bank bankfiókunkban személyesen, akár TeleBank vagy NetB@nk szolgáltatásainkon keresztül is.


Mennyi idő után lép életbe ez a szolgáltatás?
A szolgáltatók a felhatalmazás megadását követően általában egy hónapon belül rögzítik rendszerükben a megbízást, a beszedések ezt követően kezdődhetnek meg. Előfordulhat, hogy a felhatalmazás megadását követően a szolgáltató még az első hónapban csekken kéri a kötelezettség teljesítését, ebben az esetben még ezt kell befizetnie.


Mivel tud védekezni a téves összegű beszedés ellen?
A Csoportos beszedési megbízás megadásánál egy felső határt tud megadni, amin felül a szolgáltató magasabb összeget nem tud beszedni az Ön számlájáról.

Segítünk önnek a megbízás megadásában!

Rövid filmünkből megtudhatja, hogyan teheti kényelmesebbé, biztonságosabbá és gyorsabbá számlái befizetését Csoportos Beszedési Felhatalmazás segítségével. Kattintson ide a megtekintéshez!

Emellett, letöltheti bemutatónkat, ahol lépésről-lépésre bemutatjuk, hogyan állíthatja be néhány kattintással a NetB@nkban a megbízást.

 

A tájékoztatás nem teljes körű, a további feltételeket és részleteket a Lakossági Bankszámla Alaphirdetmény, a Lakossági és pénzforgalmi bankszámlák Általános Szerződési Feltételei, valamint a Bank Pénzügyi Üzletági Üzletszabályzata tartalmazzák.

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Jelzáloghitelek

Segítünk, hogy könnyebb legyen az élet!

  • Számolja ki hiteligénye várható törlesztőrészletét vagy nézze meg, jogosult-e állami támogatásra.

Részletek

  • Az Online Dosszié használatával meggyorsíthatja hitelkérelme benyújtását.

Részletek