Nyomtatási nézet

Alapszámla

Eddig még nem volt lakossági forint bankszámlája? Kiszámíthatóbbá szeretné tenni a banki költségeit? A Alapszámla egy teljes értékű bankszámla, amellyel fix, havi számlavezetési díj megfizetése mellett olyan szolgáltatásokra jogosult, melyekért külön díj nem kerül felszámításra. A számlán betétet köthet le, vagy törlesztheti a Takarék Jelzálogbank Nyrt.-nél és a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt.-nél felvett hiteleit is.

Ki jogosult Alapszámla nyitására?

Minden olyan 18. életévét betöltött, cselekvőképes természetes személy, aki EGT- államban tartózkodásra jogosult, érvényes okmányokkal rendelkezik és magyarországi pénzforgalmi szolgáltatónál forint fizetési számlával nem rendelkezik, vagy ha rendelkezik is, illetve ilyen számla felett van rendelkezési joga, az a számla - az Alapszámla igénylés időpontjában - már felmondásra vagy a rendelkezési jog megszűntetésre került. Továbbá az Alapszámlát nyitó ügyfél nem rendelkezhet más lakossági bankszámla felett rendelkezési jogosultsággal az Alapszámla szerződés megkötése, illetve fennállása alatt, azonban devizaszámla és megtakarítási jellegű számla megléte nem kizáró feltétel.

A Takarék Alapszámla kizárólag forint devizanemben nyitható, egy számlatulajdonosa lehet, Rendelkező nem kapcsolódhat a számlához és egy Ügyfél kizárólag egy darab Alapszámát nyithat. A Takarék Alapszámlához folyószámlahitel keret, széfszolgáltatás nem vehető igénybe, valamint a Díjcsökkentő Családi Kedvezményprogramba sem vonható be.

Milyen szolgáltatásokat foglal magában a havi számlavezetési díj*?

 • Egy darab Visa Electron főkártya gyártási és éves díja 0 Ft.
 • Adott hónapban teljesített eseti átvezetési, átutalási megbízások és hiteltörlesztések darabszámától, illetve az eseti és rendszeres átvezetési, átutalási megbízások és hiteltörlesztések összértékétől függően:
  • az első 4 db vagy a 100.000 Ft-os összeghatár átlépéséig - amelyik előbb bekövetkezik - eseti átvezetési és átutalási megbízás díja 0 Ft,
  • a 100.000 Ft-os összeghatár átlépésig a rendszeres átutalási megbízások díja 0 Ft.
 • Díjmentes készpénzfelvételi nyilatkozat megtétele esetén havi 2 db, összesen 150.000 Ft összegű bankkártyás készpénzfelvételt ÉS 1 db, maximum 50.000 Ft összegű pénztári készpénzfelvételt.
 • Díjmentes készpénzfelvételi nyilatkozat hiányában havonta 2 db, összesen legfeljebb 150.000 Ft összegű ATM-ből történő készpénzfelvétel, VAGY havonta 1 db, legfeljebb 50.000 Ft összegű fióki készpénzfelvétel díja 0 Ft.
 • TeleBank szolgáltatás havi díja 0 Ft.

Az Alapszámlán végrehajtható tranzakciók darabszáma nem korlátozott, azonban a számlacsomag díjában foglalt kedvezményes tranzakció darabszámot, illetve meghatározott összeget meghaladó tranzakciók esetében a mindenkor hatályos vonatkozó Hirdetményben megjelölt költségek, díjak, jutalékok és kamatok kerülnek felszámításra.


Az Alapszámlához opcionálisan igényelhető szolgáltatások:

 • Hitelek: Személyi kölcsön, Jelzáloghitel
 • Megtakarítások: Forint Lekötött Betét, Takarék Nyereménybetét, Megtakarítási számla (Takarékszámla, Trezor Megtakarítási számla), Értékpapír számla
 • NetB@nk szolgáltatás
 • NetBróker szolgáltatás
 • SMS szolgáltatás (KártyaFigyelő, EgyenlegFigyelő, TranzakcióFigyelő), melynek igénybe vétele mellett az egész világon - a Visa kártyatársaság logójával ellátott helyeken - biztonságosan vásárolhat és pénzt vehet fel bankkártyájával, illetve nyomon követheti bankszámla egyenlegének alakulását.
 • Autópálya matricavásárlás
 • Mobilegyenleg feltöltés
 • Hiteláttekintő szolgáltatás
 • Személybiztosítás
 • Bankkártyához kapcsolódó biztosítás

Az Alapszámlához opcionálisan igényelhető szolgáltatások igénybevétele esetén az igénybe vett szolgáltatásokért a Bank a mindenkor hatályos vonatkozó Hirdetményben megjelölt költségeket és díjakat számítja fel.

Tudjon meg többet a bankváltás előnyeiről >>

* A havi számlavezetési díj mértéke az esedékességet megelőző év utolsó napján érvényes legkisebb összegű havi bruttó minimálbér 1,50%-a, amely a jelen Tájékoztató közzétételének napján hatályos Takarék Alapszámlához kapcsolódó költségek, díjak, jutalékok és kamatmértékek Hirdetménye szerint havi: 1 910 Ft.

A tájékoztatás nem teljes körű, a további feltételeket és részleteket a Bank Lakossági Bankszámla Alaphirdetménye, a Takarék Alapszámlához kapcsolódó költségek, díjak, jutalékok és kamatmértékek Hirdetménye, a Pénzügyi Szolgáltatási Üzletági Üzletszabályzata és a Lakossági és Pénzforgalmi Bankszámlák Általános Szerződési Feltételek tartalmazzák.

A Takarék bankszámlák és betétek az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosítottak, továbbá azokat az OBA védőernyőjén felül a Takarék Garanciaközösség is védi. További részletek és feltételek a www.garanciakozosseg.hu oldalon találhatóak.

 

A(z) Alapszámla az Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. terméke.

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Jelzáloghitelek

Segítünk, hogy könnyebb legyen az élet!

 • Számolja ki hiteligénye várható törlesztőrészletét vagy nézze meg, jogosult-e állami támogatásra.

Részletek

 • Az Online Dosszié használatával meggyorsíthatja hitelkérelme benyújtását.

Részletek