Untitled
Untitled

Kapcsolódó anyagok

Válassza a Posta Bankszámlát, a Posta Nyugdíjas Bankszámlát vagy a Posta Hello Bankszámlát kedvező számlavezetési és tranzakciós díjakkal!

  • Maestro vagy VISA Electron betéti kártya az első évben éves díj felszámítása nélkül1.
  • Kedvezményes havi számlavezetési díj, feltételek teljesítése esetén2.
  • Az TeleBank és NetB@nk elektronikus szolgáltatások havidíja 0 Ft.

További szolgáltatások

  • Az SMS Kártyafigyelő szolgáltatással nyomon követheti a bankkártyával végrehajtott vásárlásait és készpénzfelvételeit.
  • Váratlan helyzetekre folyószámlahitelt igényelhet3, melynek összege akár fizetésének/nyugdíjának háromszorosa is lehet, ha rendszeres jövedelemét – munkabérét/nyugdíját – bankszámlájára utaltatja.
    Posta Bankszámla THM: 26,84% a 2018.08.17-i napján hatályos hirdetmény alapján. Posta Nyugdíjas Bankszámla THM: 26,46%. Posta Hello Bankszámla esetén THM: 25,01% (Posta Hello Bankszámlával rendelkező Számlatulajdonosok 18. életév alatt nem igényelhetnek Folyószámlahitelt).
  • NetB@nk szolgáltatásunkon keresztül kedvező díjazással nyújthat be belföldi forint átutalásokat és csoportos beszedési megbízásokat a közüzemi számlák fizetésére.

A Posta Bankszámlák az Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. termékei, a Posta Bankszámla és a Posta Nyugdíjas Bankszámla a Magyar Posta Zrt. – mint az Takarék Kereskedelmi Bank Zrt.-többes kiemelt közvetítője – kijelölt Postahelyein illetve Off-line Postahelyein igényelhetőek, míg a Posta Hello Bankszámla csak a kijelölt Postahelyeken igényelhető.

A 24 órás telefonos ügyfélszolgálat elérhetősége:

  • Belföldről és külföldről egyaránt hívható szám: +36 1 3600 366
A telefonos ügyfélszolgálat részletes menüstruktúrát itt tekintheti meg.

A Posta Bankszámlát 18. életévüket betöltött, cselekvőképes, magyar állampolgárságú, Magyarországon bejelentett állandó lakcímmel rendelkező természetes személyek vehetik igénybe.

A Posta Nyugdíjas Bankszámlát az 50. életévét betöltött, cselekvőképes, magyar állampolgárságú, Magyarországon bejelentett állandó lakcímmel, és érvényes nyugdíjigazolvánnyal rendelkező természetes személyek vehetik igénybe.

A Posta Hello Bankszámlát azon Ügyfelek vehetik igénybe, akik 14. életévüket betöltötték, de még nem múltak el 24 évesek. A 18. életévüket be nem töltött, kiskorú személyek Törvényes képviselőjük hozzájárulása mellett igényelhetnek bankszámlát.

Amennyiben a bankszámlához kapcsolódóan a 16. életévét betöltött Ügyfél nyilatkozik az ingyenes készpénzfelvételről, úgy a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvényből eredően 0 Ft a belföldi forint ATM készpénzfelvételi díja havi két alkalommal, összesen 150 ezer Ft-ig.

1A Bankkártya éves díja 0 Ft, ha a Bankkártya-szerződés megkötésének időpontjától számított 60 napon belül (türelmi időszak) a Bankkártyához tartozó bankszámla terhére legalább 1 db sikeres, legalább 3 000 Ft értékű bankkártyás vásárlás történik. Feltétel teljesítés hiányában a Maestro vagy VISA Electron Bankkártya éves díja Posta Bankszámla esetén 4 820 Ft, Posta Nyugdíjas Bankszámla esetén 3 793 Ft, Posta Hello Bankszámla esetén a Maestro típusú Bankkártya éves díja: 415 Ft, melynek utólagos terhelése a Bankszámlán legkésőbb a türelmi időszak lejártát követő második munkanapon történik. Posta Hello Bankszámlához kizárólag Maestro típusú bankkártya igényelhető.

2 A havi számlavezetési díj 377 Ft, amennyiben jövedelmét (minimum összesen 85 000 Ft/hó)/nyugdíját (minimum 65 000 Ft/hó egy összegben) a Bankszámlára utaltatja, elektronikus kivonatot kér, és Posta Normál Bankszámla esetén minimum 6 db legalább 4 000 Ft értékben, Posta Nyugdíjas Bankszámla esetén minimum 3 db legalább 3 000 Ft értékben a következő tranzakciók közül végrehajt és sikeresen teljesül: bankkártyás vásárlás, vagy csoportos beszedési megbízás, vagy eseti/rendszeres átutalás. A felsorolt tranzakciók bármelyike választható és kombinálható a kedvezmény teljesítéséhez.

Fentiek nem teljesülése és elektronikus kivonat igénylése esetén, a számlavezetési díj havi 706 Ft, elektronikus számlakivonat hiányában: havi 1 013 Ft.

Posta Hello Bankszámla esetén a havi számlavezetési díj 419 Ft, amennyiben elektronikus számlakivonatot igényel: 307 Ft.

3 Az igénylés feltétele legalább 3 havi jövedelem/nyugdíj bankszámlára érkezése. A Takarék Kereskedelmi Bank a hitelbírálat jogát fenntartja.

A tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlattételnek. A további feltételeket és részleteket a Magyar Posta Zrt. hálózatában értékesített lakossági bankszámlákra vonatkozó Hirdetmény és Általános Szerződési Feltételek tartalmazzák. Emellett további tájékoztatást talál a postahelyeken,
a TeleBank +36 1 3600 366-os számon, illetve a www.posta.hu és a www.takarek.hu weboldalakon.

A bankszámlák és betétek az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosítottak, továbbá azokat az OBA védőernyőjén felül a Takarék Garanciaközösség is védi. További részletek és feltételek a www.garanciakozosseg.hu oldalon találhatóak.