Főoldal/
Magánszemélyek / Tudnivalók / Tájékoztató az E.ON Energiaszolgáltató gázszolgáltatásáért fizető Ügyfelek számára!
Nyomtatási nézet

Tájékoztató az E.ON Energiaszolgáltató gázszolgáltatásáért fizető Ügyfelek számára!

Tisztelt Ügyfelünk!

Az Országgyűlés a gázszolgáltatás rendszerének átalakítása mellett döntött, melynek részeként az E.ON lakossági energiaszolgáltatását a FŐGÁZ fogja átvenni.

E döntésnek megfelelően, a 2015. évi CXCVI. törvénnyel módosított, földgázellátásról szóló
2008. évi XL. törvény lehetővé teszi, hogy a fogyasztó által a korábbi gázszolgáltató javára a szolgáltatás megfizetése érdekében adott csoportos beszedési felhatalmazások
– a törvény erejénél fogva – az új (átvevő) szolgáltató javára adott megbízásnak minősüljenek.

A földgázellátásról szóló törvény fenti okból történő módosítása kapcsán tájékoztatjuk, hogy a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt.-hez korábban benyújtott, az E.ON javára teljesítendő csoportos beszedési felhatalmazásokat, a Bank 2016. február 15. napjától a FŐGÁZ részére teljesíti.

Ennek megfelelően, Ön ezen időpontig az E.ON, azt követően pedig a FŐGÁZ (mint tényleges szolgáltató) részére fogja rendezni a felhatalmazás alapján számlái ellenértékét. A csoportos beszedési felhatalmazáshoz kapcsolódó kedvezményezett váltás automatikus, így Önnek ezzel kapcsolatosan nincs teendője.

Kérjük, továbbra is ügyeljen arra, hogy a csoportos beszedések teljesítéséhez bankszámláján a megfelelő fedezet rendelkezésre álljon.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy 2016. január 31. napjáig az E.ON részére megadott új csoportos beszedési felhatalmazások rögzítését a Bank folyamatosan teljesíteni fogja, azonban ezen időszakot követően új csoportos beszedési felhatalmazás már nem adható meg ezen szolgáltató részére.

Kérjük, hogy ha ezen időpontot követően gázszámlája kiegyenlítése érdekében új csoportos beszedési felhatalmazást kíván adni, azt már a FŐGÁZ részére nyújtsa be a FŐGÁZ-tól kapott első értesítőjén rögzített adatokkal.

Tisztelettel:
Takarék Kereskedelmi Bank Zrt.

2015.12.28. 13:30

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Bankszámlák és kapcsolódó szolgáltatások

A Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által készített lakossági tájékoztató kiadvány

Jelzáloghitelek

Segítünk, hogy könnyebb legyen az élet!

  • Számolja ki hiteligénye várható törlesztőrészletét vagy nézze meg, jogosult-e állami támogatásra.

Részletek

  • Az Online Dosszié használatával meggyorsíthatja hitelkérelme benyújtását.

Részletek