Nyomtatási nézet

Takarék Ügyféltámogató Program

A hátralékos jelzáloghitellel vagy személyi kölcsönnel rendelkező Ügyfelek igényelhetik. Az igénylés folyamatos.

 

A törlesztési nehézségek kezelésére bankunk a jogszabályi rendelkezéseken túlmenően egyedi, az ügyfelek élethelyzetéhez igazított megoldásokat kínál, ezért létrehozta a Takarék Ügyfél Támogató Programot.

A programban mindazon Ügyfeleink részt vehetnek, akik lakossági jelzáloghitellel vagy személyi kölcsönnel rendelkeznek és gondot jelent számukra a hitel pontos törlesztése, azonban a kölcsönük átütemezését követően képesek az alacsonyabb törlesztőrészletet megfizetni. A programra való jelentkezés folyamatos.

Fizetéskönnyítési lehetőségek

Futamidő hosszabbítás:

A kölcsön átütemezésével az ügylet lejárata későbbi lesz, melynek révén a törlesztőrészlet havi mértéke csökken. Számolni kell azonban azzal, hogy a visszafizetendő kamat összege növekszik.

Türelmi idő:

A türelmi időszak alatt a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. által nyújtott kölcsönök esetében csak a kamatot és a kezelési költséget kell fizetni, a Takarék Jelzálogbank Nyrt. által nyújtott kölcsönök esetében az előzőeken felül további, legalább 100 Ft őketörlesztés is történik:

  • a törlesztőrészlet havi összege csökken
  • a futamidő alatt visszafizetendő kamat összege nő,
  • a türelmi időt követően a törlesztőrészlet ismét emelkedik

Ügyfeleinknek javasoljuk, hogy futamidő hosszabbítással együtt igényeljék, így a türelmi idő lejáratát követően a törlesztőrészlet növekedés hatása mérsékelhető.

Kiegészítő eszközök

Tőkeképző konstrukció

A lakás-takarékpénztári vagy életbiztosítási megtakarítással kombinált jelzáloghitelek esetében lehetőség van arra, hogy a megtakarítás összegét a hitel lejárt tartozásának kiegyenlítésére fordíthatja. Amennyiben a megtakarított összeg magasabb a lejárt tartozásnál, a megtakarításból fennmaradó összeget a fennálló nem esedékes tőketartozás előtörlesztésére fordíthatja. A hitel annuitásossá alakításával a hitel visszafizetése annuitásosan történik, a tőkét és kamatot is tartalmazó havi törlesztőrészletek megfizetésével, így a futamidő végéig a felvett kölcsön tőkeösszege teljes mértékben kifizetésre kerülhet. A megtakarítás kivonásával a lakás-takarékpénztári vagy életbiztosítási termék megszűnik, így a továbbiakban nem kell fizetnie a megtakarítást vagy biztosítási díjat, viszont nem lesz jogosult a magtakarítással kapcsolatos állami támogatásra vagy a biztosítás által nyújtott védelemre.

Hátralék tőkésítése

Ebben az esetben a lejárt tartozás a hitel fennálló nem esedékes tőke összegéhez kerül hozzáadásra (tőkésítésre), így a hitelszámlán fennálló lejárt tartozást nem egyösszegben kell megfizetni, hanem a futamidő fennmaradó részében fizetendő törlesztőrészletekbe épül be. A hitelszámlán fennálló késedelem megszűnik, viszont a fennálló tőke összege növekszik, emiatt a tőkésítést követően a havi törlesztőrészlet megemelkedik. A futamidő meghosszabbításával a növekedés mértéke csökkenthető.


Esedékességi nap módosítása

Amennyiben a rendszeres havi bevételeinek időpontja nincs összhangban a hitel esedékességi napjával és e miatt havi szinten késedelembe esik, kérheti a hitel esedékességi napjának módosítását az Önnek megfelelő napra. A választható új esedékességi nap a hónap 16. napjánál korábbi kell, hogy legyen. Csak Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. által nyújtott jelzáloghitelek esetén alkalmazható!

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Figyelmébe ajánljuk a Magyar Bankszövetség és a Magyar Nemzeti Bank honlapját is:

Jelzáloghitelek

Segítünk, hogy könnyebb legyen az élet!

  • Számolja ki hiteligénye várható törlesztőrészletét vagy nézze meg, jogosult-e állami támogatásra.

Részletek

  • Az Online Dosszié használatával meggyorsíthatja hitelkérelme benyújtását.

Részletek