Főoldal/
Magánszemélyek / Hitelek / MFB Pont Termékek / Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel
Nyomtatási nézet

Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel

A „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitelprogram” keretében 115 milliárd forint áll rendelkezésre a lakossági szektor épületenergetikai beruházásaihoz.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP), illetve a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) a lakóépületek energiahatékonyságának, valamint a lakóépületekhez kapcsolódó megújuló energiaforrás alkalmazásának növeléséhez biztosít forrást.

A hitelt a magánszemélyek, társasházak, és lakásszövetkezetek 2017. április 24-től igényelhetik az MFB Pontokon.

A nulla százalékos hitel többek között fűtési rendszerek korszerűsítésére, szigetelésre, nyílászárók cseréjére, valamint megújuló energiaforrások, vagyis napelemek, napkollektorok, hőszivattyúk, vagy korszerű faelgázosító berendezések beépítéséhez vehető igénybe.

A kölcsön összege természetes személy esetén 500 ezer forinttól 10 millió forintig, míg társasház és lakásszövetkezet esetén lakásonként 500 ezertől 7 millió forintig terjedhet. Az önerő elvárt mértéke a projekt elszámolható költségének minimum 10%-a.

Örömmel tájékoztatjuk, hogy az új uniós vagy fejlesztési támogatások és a kapcsolódó hitelprogramok közvetítésének jogát Bankunk is elnyerte, ennek köszönhetően új szolgáltatással bővül a hitelintézetünknél a lakossági ügyfeleink számára elérhető pénzügyi konstrukciók köre:

A Takarék Kereskedelmi Bank 21 fiókjában - Budapesten három, valamint minden megyeszékhelyen - van MFB Pont, ahová fordulhatnak tájékoztatásért a Hitelprogram iránt érdeklődők és a hitelkérelmeket be tudják nyújtani.

Mi az az MFB pont?

Az MFB Pontok egy országos, több száz pontból álló közvetítői hálózatot jelentenek, amelyeken keresztül a Magyar Fejlesztési Bank célba juttatja az uniós, visszatérítendő fejlesztési forrásokat. Az ország egész területén folyamatosan létrejövő MFB Pontokon a természetes személyek, társasházak, lakásszövetkezetek, vállalkozások olyan kedvező feltételekkel juthatnak forrásokhoz, amire Magyarországon még nem volt példa. Nulla százalékos kamattal igényelhető visszatérítendő pénzügyi eszköz. Az MFB a hiteltermékek feltételrendszerét úgy alakította ki, hogy azok is hozzáférhessenek az új támogatásokhoz és hitelprogramokhoz, akiknek korábban erre nem volt lehetőségük.

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Bankszámlák és kapcsolódó szolgáltatások

A Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által készített lakossági tájékoztató kiadvány

Jelzáloghitelek

Segítünk, hogy könnyebb legyen az élet!

  • Számolja ki hiteligénye várható törlesztőrészletét vagy nézze meg, jogosult-e állami támogatásra.

Részletek

  • Az Online Dosszié használatával meggyorsíthatja hitelkérelme benyújtását.

Részletek