Főoldal/
Magánszemélyek / Hitelek / Takarék Babaváró Hitel
Nyomtatási nézet

Takarék Babaváró Hitel

THM1: 0,46%, THM2: 5,69%

Miért válasszam a Takarék Babaváró Hitelt?

Takarék Babaváró Hitel a jogszabályi feltételeknek való megfelelés esetén házaspárok részére nyújtható szabad felhasználású hitelkonstrukció.

Felvehető kölcsönösszeg Választható futamidő Maximum havi törlesztőrészlet1 THM1 0,46%
Maximum 10 000 000 Ft maximum 240 hónap 50 000 Ft THM2 5,69%


THM1 az érvényben lévő jogszabályok figyelembevételével, 10 000 000 forintra, 240 hónapos futamidőre, az állami kamattámogatás és 3 év törlesztési szüneteltetés figyelembe vétele mellett került meghatározásra -  a feltételek teljesülése esetén -, a THM2 a feltételek nem teljesülése esetén 10 000 000 forintra, 240 hónapos futamidőre került meghatározásra, mely tartalmazza a jogosulatlanul igénybe vett kamattámogatás összegét és a 60. hónapot követően a kamattámogatás elvesztése esetén érvényes hitelkamat mértékét. (THM1: kamattámogatott időszak alatt; THM2: kamattámogatás elvesztése esetén)

2019. július 01. – 2022. december 31. között igényelhető a hitel

Miért éri meg?

 • „Kamatmentes”, akár az egész futamidő alatt2
 • Gyermekvállalási támogatással a fennálló hiteltartozás kiváltható3
 • A kölcsön törlesztés 3 évre felfüggeszthető4
 • Állami kezességvállalás kapcsolódik a hitelhez

 

Egyszerű hitel folyamat

Igénylési feltételek ellenőrzése Igénylési és szerződési dokumentumok benyújtása Bírálat és folyósítás


Én is igényelhetem a hitelt?

Igen, ha Ön olyan, legalább 18 éves cselekvőképes, fogyasztónak minősülő természetes személy, aki a házastársával együttesen igényli a kölcsönt és az alábbi, jogszabály szerinti feltételeknek megfelel:

 • házasságban él, és a feleség betöltötte a 18, de még nem töltötte be a 41. életévét
 • mind a két igénylő rendelkezik magyarországi lakcímmel
 • mind a két igénylő büntetlen előéletű a jogszabályban meghatározott bűncselekményekre vonatkozóan, és egyiküknek sincs nyilvántartott köztartozása
 • nem szerepelnek a KHR-ben negatív információval
 • legalább az egyik igénylő rendelkezik 3 év folyamatos – legfeljebb 30 napos megszakítású – Társadalombiztosítási jogviszonnyal (TB) vagy felsőoktatási intézménnyel fennálló nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal vagy magyar állampolgár igénylő esetén más államban szerzett társadalombiztosítási jogviszonnyal rendelkezik, és a kérelem benyújtását megelőző 180 napos időtartam a Tbj. 5. § (1) a), b) vagy e)-j) pontja szerinti jogviszony

továbbá, a Hitelintézet által elvárt hitelezési feltételeknek megfelel:

 • minimum 6 hónapos, folyamatos, határozatlan idejű munkaviszony, ebből 3 hónap a jelenlegi munkahelyen vagy
 • egyéni vállalkozók, társas vállalkozások tulajdonosai esetén legalább 12 naptári hónapja létező egyéni vállalkozás/társas vállalkozás, amely egy lezárt adóévvel rendelkezik. (kizárólag magyarországi székhelyű, a magyar céginformációs rendszerekben nyilvántartott vállalkozásból származó jövedelem fogadható el)
 • legalább három hónapos lakossági forint bankszámlamúlt bármely hazai hitelintézetnél

A hitel folyósítása és törlesztése az Ügyfél a Hitelintézetnél vezetett forint lakossági bankszámlájára / bankszámlájáról történik, melynek fenntartása az egész futamidő alatt szükséges.

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. A Takarék Csoport Hitelintézetei a bírálat jogát fenntartják.

A hirdetésben szereplő kölcsönt a Magyarország Kormánya által biztosított babaváró támogatással nyújtjuk.

A Takarék Babaváró Hitel részletes feltételei megtalálhatóak a Takarék Csoport Pénzügyi Szolgáltatási Üzletszabályzatában, a Takarék Csoport Lakossági Személyi Kölcsön Általános Szerződési Feltételekben illetve a Takarék Csoport Takarék Babaváró Hitel Hirdetményében, melyek elérhetőek a Hitelintézet ügyfelei számára nyitva álló helyiségekben valamint a www.takarekcsoport.hu-n és a választott Hitelintézet honlapján.

A Takarék Babaváró Hiteli kizárólag az  „ATM és fiókkereső” weboldalon feltüntetett Takarék Csoport-tagok értékesítési hálózatában érhető el.

1 Az ügyfél által fizetendő havi törlesztőrészlet a kamattámogatott időszak alatt a tőkéből és az állami kezességvállalási díjból áll, mely a fennálló éves tőke 0,5%-a. Ezek együttes összege nem haladhatja meg a havi 50.000 Ft-ot.

2 A hitel a folyósítást követő első 5 évben „kamatmentes” a havi törlesztőrészlet csak a tőkét és a kezességvállalási díjat tartalmazza. A kölcsön folyósítását követő 5 évben egy gyermek megszületése, örökbefogadása vagy 12 hetes magzat várandóskönyvvel való igazolása esetén (továbbiakban: gyermek születése), a teljes futamidőre „kamatmentes” marad a hitel. A kamattámogatott időszak alatt a kamatot a Kincstár folyósítja, így az ügyfélnek kamatfizetési kötelezettsége nincs.

3 A második gyermek születését követően igényelhető a gyermekvállalási  támogatás, mely a fennálló hiteltartozás 30%-a, és ezzel az állami támogatással előtörlesztésre kerül a hitel. A harmadik gyermek születését követően igényelhető a fennmaradó teljes hiteltartozás állami támogatásként történő kifizetése.

4 Az első, illetve a második gyermek születése esetén kérhető a hitel törlesztés maximum 3 évre történő szüneteltetése.

Számoljon velünk!

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Igényeljen lakáshitelt a Takarék Kereskedelmi Banknál!

Minden együtt van az új otthonához

Vegye igénybe a Takarék Kereskedelmi Bank hiteleit, melyekkel egy helyen intézhet mindent, ami az új lakás építéséhez vagy új lakás vásárlásához szükség lehet

Akár 10 millió Ft CSOK támogatással!

Részletek

Kalkulátorok

Ellenőrizze egyszerűen jogosult-e a CSOK-ra!

Ellenőrizze egyszerűen, hogy jogosult-e kamattámogatott hitelre!