Nyomtatási nézet

Takarékszámla

Ha szeretne egy jövőbeni cél megvalósítása érdekében rendszeresen félretenni, és az így megtakarított összegekre folyamatosan, a szokásos látra szóló kamatnál magasabb kamatot realizálni, de még nem tudja pontosan, hogy mikor lesz szüksége megtakarított pénzére, úgy Önnek ajánljuk a Takarékszámlát.

Egyedi igényekhez igazított, rugalmas megtakarítási lehetőség, hiszen pénze látra szólóan kamatozik, akár korlátlan ideig, ugyanakkor bármikor hozzáférhető.

Kiszámítható, a megtakarításhoz igazított kamat: a megtakarítás összegére vetített sávos kamatozásnak köszönhetően minél nagyobb összeget takarít meg, annál magasabb kamatot írunk Önnek jóvá. A kamatláb mértéke – rugalmasan igazodva a piaci változásokhoz – az MNB jegybanki alapkamattól függően változik.

Számolja ki Ön is a saját megtakarítását a Takarékszámla-kalkulátorral!

„Standard”1 és „Nyugdíjas”2 típusú Takarékszámla kamata:

Beérkező jóváírás(ok) összege / hó2
Kamat típusa Sávos kamat mértéke %-ban (évi) EBKM
0 Ft Alapkamat 0,01% 0,01%
1 - 4.999 Ft Prémium kamat 1
MNB alapkamat – 3,50%, de min. 0,05% 0,05%
5.000 - 9.999 Ft Prémium kamat 2 MNB alapkamat – 2,50%, de min. 0,10% 0,10%
10.000 Ft- tól Prémium kamat 3 MNB alapkamat – 1,50%, de min. 0,15% 0,15%„Ifjúsági”3 típusú Takarékszámla kamata:
Beérkező jóváírás(ok) összege / hó2 Kamat típusa Sávos kamat mértéke %-ban (évi) EBKM
0 Ft Alapkamat 0,01% 0,01%
1 - 2.499 Ft Prémium kamat 1 MNB alapkamat – 3,50%, de min. 0,05% 0,05%
2.500 - 4.999 Ft Prémium kamat 2 MNB alapkamat – 2,50%, de min. 0,10% 0,10%
5.000 Ft- tól Prémium kamat 3 MNB alapkamat – 1,50%, de min. 0,15% 0,15%

 

A Takarékszámla megnyitása napját követő 2 év után a számlanyitással egyező napot követő munkanapon a Bank a Hirdetményben meghatározott mértékű, egyszeri Hűségbónuszt fizet. A Hűségbónusz jóváírásának feltétele, hogy a számlanyitást követő 2 éven keresztül a Takarékszámlára minden hónapban legalább a Hirdetményben előírt legalacsonyabb Prémium kamat eléréséhez szükséges összeg érkezzen, és egyetlen hónapban se történjen rajta – a kamatadó levonását kivéve – semmilyen jogcímen terhelés. A Hűségbónusz a futamidő alatt egy alkalommal jár, a futamidő első 2 évére előírt feltétel teljesítése esetén. Amennyiben az itt írt időszak alatt a Számlatulajdonos a leírt feltételeket nem tartja be, a Hűségbónuszra való jogosultságát elveszti.

Amennyiben a Takarékszámla terhére terhelési tranzakció történik, a terheléssel érintett hónapra - a Megtakarítás összegétől függetlenül - évi 0,00%-os kamat jár. EBKM: 0,00%.

Megtakarításait egyéni igényeihez és lehetőségeihez igazítva növelheti: a Takarékszámla egyenlege a Kapcsolódó Bankszámlán keresztül  tetszőlegesen növelhető, megtakarításaihoz pedig egyszerűen hozzáférhet bármelyik bankfiókunkban, illetve TeleBank vagy NetB@nk szolgáltatásainkon keresztül.

A táblázat készítésekor (2019.09.30.) érvényes jegybanki alapkamat mértéke: 0,90%. A kamat elszámolása a napi záró egyenleg alapján, a kamatjóváírás havonta történik.

Számlavezetés: a Takarékszámla számlavezetési díja – elektronikus kivonat igénylése esetén – 0 Ft, a számla megnyitása egyszeri, 10.000 Ft-os nyitóegyenleg elhelyezése mellett történik. A számlanyitás feltétele a Takarék lakossági forint Bankszámla megléte vagy nyitása.

Az ajánlat részleteiről és a Takarékszámlával kapcsolatos költségekről és díjakról a mindenkor hatályos Lakossági Bankszámla Hirdetményéből tájékozódhat.

1„Standard” típusú Takarékszámlát nyithat az az ügyfél, aki a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt.-nél lakossági bankszámlát nyit vagy vezet, és nem jogosult a lentebb taglalt „Ifjúsági” vagy „Nyugdíjas” típusú Takarékszámla megnyitására
2„Nyugdíjas” típusú Takarékszámlát nyithat az az ügyfél, aki saját jogú öregségi vagy végleges rokkant nyugdíjas státuszú és ezt a jogállást NYUFIG határozattal vagy nyugdíjas igazolvánnyal igazolja. Két néven nyitandó Takarékszámla esetén mindkét Számlatulajdonos nyugdíjas státuszúnak kell lennie, továbbá a státuszt mindkettőjüknek igazolnia szükséges a fenti módok egyikével.
3„Ifjúsági” típusú Takarékszámlát nyithat az az ügyfél, aki Takarék Hello számlával rendelkezik (18. életévének betöltéséig) vagy a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt.-nél vezetett lakossági bankszámlával rendelkező Számlatulajdonos, és kiskorú gyermekre való tekintettel a gyermek születési anyakönyvi kivonatának bemutatása mellett nyit Takarékszámlát

A további részletek és feltételek a Bank Pénzügyi Szolgáltatási Üzletági ÜzletszabályzatábanTakarék Kereskedelmi Bank Zrt. - 1 20 Takarékszámla Hirdetményében, a betéti szerződés részletes leírását a Lakossági és pénzforgalmi bankszámlákról szóló Általános Szerződési Feltételei tartalmazzák.

 

A Takarék Kereskedelmi Bank Zrt.-nél vezetett bankszámlák és elhelyezett betétek az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosítottak, továbbá azokat az OBA védőernyőjén felül a Takarék Garanciaközösség is védi. További részletek és feltételek a www.garanciakozosseg.hu oldalon találhatóak.

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

Figyelmébe ajánljuk a Magyar Bankszövetség és a Magyar Nemzeti Bank honlapját is:

Jelzáloghitelek

Segítünk, hogy könnyebb legyen az élet!

  • Számolja ki hiteligénye várható törlesztőrészletét vagy nézze meg, jogosult-e állami támogatásra.

Részletek

  • Az Online Dosszié használatával meggyorsíthatja hitelkérelme benyújtását.

Részletek