Nyomtatási nézet

Miért érdemes jelzáloglevelet vásárolni?

A jelzáloglevelek közép és hosszúlejáratú, 2-5-10-15 éves befektetéseket kínálnak, ugyanakkor a tőzsdén jegyzettek, így lejárat előtt is adhatók-vehetők.

Egy-egy sorozat tőzsdei bevezetését követő egy évben a Takarék Jelzálogbank Nyrt. Kibocsátási Programja keretében adott sorozatok forgalomba hozatalában részt vevő forgalmazók egyes esetekben kötelező érvényű, de legtöbbször legjobb szándék szerinti árjegyzést biztosítanak. A jelzáloglevelek másodlagos piacának a likviditása azonban ennek ellenére kicsi.

A jelzáloglevél, mint hitelviszonyt megtestesítő értékpapír kockázati szempontból a legbiztonságosabbnak számító állampapírokhoz hasonlítható (bár nem vonatkozik rájuk állami garancia).

A kisebb kockázat ellenére a jelzáloglevél az állampapírokénál magasabb hozamot biztosít.

A fix kamatozású jelzáloglevél a tulajdonosának előre kiszámítható jövedelmet biztosít – csökkenő kamatkörnyezet esetén kiváló befektetés.

A változó kamatozású jelzáloglevél kamata félévente/évente igazodik a piaci hozamokhoz – emelkedő kamatkörnyezet esetén kiváló befektetés.

A mindenkori SZJA szabályokat figyelembe kell venni a jelzáloglevél befektetéseknél.

Hogyan lehet vásárolni jelzáloglevelet?

A Takarék Jelzálogbank Nyrt. és a BÉT honlapján látható a Forgalmazók köre, amelyeknél leadható a vásárlási igény.

Takarék Jelzálogbank Nyrt. honlapjáról letölthető az aukciós/vagy jegyzési ív, amelyet a fenti Forgalmazó(k)nál le kell adni, valamint szükséges valamelyik befektetési szolgáltatónál lévő értékpapírszámla, személyi igazolvány/személyazonosító igazolvány/útlevél és lakcímet igazoló hatósági igazolvány/érvényes tartózkodási engedély.

Kérdése van?

Hívjon minket

Hívjon minket!

06 1 3344 344

Bankszámlák és kapcsolódó szolgáltatások

A Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által készített lakossági tájékoztató kiadvány